Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka podsmażane z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 250 gram
sól, pieprz
woda
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka podsmażane z cebulką

Ziemniaki ugotować, następnie wystudzić i przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Dodać mąkę sól i pieprz, formować na stolnicy wałeczki i potem kroić nożem kluski. Gotować w gorącej osolonej wodzie aż do wypłynięcia, wyjmować drewnianą łyżką, aby nie porozrywać klusek. Wystudzone podsmażyć z cebulką na tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 15.05.2011 21:38
super
Jolanta40 10.01.2011 10:36
z cebulką też nie jadłam
Kate131 01.01.2011 20:30
z cebulą nie jadłam smażonych
ada12302 27.12.2010 17:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak