Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, następnie wystudzić i przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Dodać mąkę sól i pieprz, formować na stolnicy wałeczki i potem kroić nożem kluski. Gotować w gorącej osolonej wodzie aż do wypłynięcia, wyjmować drewnianą łyżką, aby nie porozrywać klusek. Wystudzone podsmażyć z cebulką na tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    z cebulą nie jadłam smażonych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    z cebulką też nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !