Sposób przygotowania

Przygotowujemy roczyn: rozcieramy rozdrobnione drożdże z cukrem, dodajemy mąkę i ciepłe mleko (ale nie gorące), przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce.

W tym czasie przesiać mąkę, posiekać kapustę, pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, grzyby suszone namoczyć.
Kapustę gotować w wodzie z dodatkiem kucharka i przyprawy do bigosu do miękkości. Pieczarki usmażyć na patelni.

Wyrośniety rozczyn mieszamy delikatnie z mąką, zlaewamy mlekiem, dokładnie ugniatamy ciasto, odstawiamy ponownie do wyrośnięcia.
Na patelni smażymy pieczarki, z pokrojonymi suszonymi grzybami (aż woda wyparuje), przyprawiamy mocno pieprzem, solą do smaku.
Gotową kapustę i grzyby dokładnie odsączamy, mieszamy razem, ew doprawiamy - farsz jest gotowy :)

Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części , wałkujemy formując prostokąty, dzielimy ciasto na małe prostokąciki, nakładamy farsz po skosie, 2 wolne rogi zwijamy do siebie. Paszteciki układamy na blaszce, smarujemy jajkiem, odstawiamy jeszcze do wyrośnięcia i pieczemy w temp 180 stopni ok 15-20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładne ,ciekawie je zwinęłaś
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie eleganckie i bardzo smaczne;)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jak ja lubię takie paszteciki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam takie paszteciki do barszczu czerwonego, cudo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajnie zawinięte, wyglądają obłędnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajnie zawinięte, wyglądają obłędnie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ale pysznie wygladaja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !