Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z kapusta i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
kapusta kiszona 200 gram
woda 120 (gorąca)
grzyby suszone 300 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z kapusta i grzybami

Z mąki wody i jajka wyrabiamy ciasto, zagniatamy, odstawiamy przykryte ściereczką na 15 minut, wcześniej namoczone na noc grzyby gotujemy, to samo robimy z kapustą po 15 minutach odcedzamy , przepuszczamy przez maszynke dodajemy bułkę tarta, przyprawiamy, ciasto wałkujemy , wycinamy kwadraty 3 na 3 cm. zlepiamy farsz w środku tak aby powstał trujkąt, , następnie zlepiamy na palcu rogi . Gotujemy w osolonej wodzie, 3 minuty od momentu wypłynięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.01.2011 00:28
SĄ PYSZNE SZCZEGÓLNIE NA WIGILII!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak