Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywna piane, dodając po łyżce cukru. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i łyżkę oliwy, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem formy. piec w nagrzanym piekarniku w temp.190 stopni około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika, ciasto położyć na wilgotną ściereczkę. zdjąć papier i jeszcze gorące zrolować ze ściereczką. Do garnka włożyć masło, dodać mak z puszki, dżem, bułkę tartą. Wszystko razem podsmażyć przez 5 minut. Biszkopt wyjąc ze ściereczki, wyłożyć masę makową i zwinąć w rulon. Ostudzić, polać polewą lub lukrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    katowice@grafton.pl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo pomysłowe ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczny placuszek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !