Sposób przygotowania

1. Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki,kakao oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Włożyć do zimnego piekarnika, piec ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.

2. Budyń rozmieszać w 0,5 szklance mleka. Ugotować na pozostałym mleku.Ostudzić.
Następnie dodać cukier, cukier waniliowy.Jajka sparzyć gorącą wodą.Oddzielić.Dodać same żółtka.Zmiksować, na koniec dodać posiekane masło oraz wódkę.

3. Śliwki namoczyć na 8 godzin w wódce.Po 8 godzinach śliwki odsączyć i pokroić w paski.
Na biszkopt wyłożyć masę, następnie pokrojone śliwki.
2 tabliczki czekolady oraz masło roztopić w kąpieli wodnej.Śmietanę ubić i dodać do ostudzonej czekolady.Tak przygotowaną polewą zalać śliwki.Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mniam... Pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    aż ślinka leci....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    przepyszne!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pewnie niebo w gębie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Mniam, mniam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale cudeńko:) Wpraszam się na kawę:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Pysznie :)
  • 0
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    Pyszna propozycja :) Mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !