Sposób przygotowania

Miód z margaryną rozpuścić i wystudzić.Po wystudzeniu zagnieść ciasto z pozostałymi składnikami.Ciasto podzielić na 2 równe części.I wstawić do lodówki na ok. tydzień.Po tym czasie upiec dwa placki.Piec ok 20 minut.

Odlać szklankę mleka, podzielić mleko do dwóch szklanek do jednej wsypać krupczatkę do drugiej kartoflankę.Dobrze rozmieszać.2 szklanki mleka zagotować z cukrem.Do gotującego mleka wlać najpierw krupczatkę potem kartoflankę, ciągle mieszając.Masło utrzeć z 2 żółtkami i dodawać po łyżce ostudzony budyń.Dobrze wymieszać na jednolitą masę.Posmarować jeden placek przykryć drugim.Polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo apetycznie wygląda Twój piernik i kolejne śliczne zdjęcie-jestem pod wrażeniem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    wygląda super i pewnie też tak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    apetyczny pierniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Uwielbiam pierniki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ślicznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Apetyczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pi?knie podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pycha
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    przesmaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jusiaa

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !