Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik tęczowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 5-6 opakowań po 25 dag
cukier puder 3 szklanki
masło 50 dag
żółtko jajek 5
galaretki 4 różne smaki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik tęczowy

Żelatynę zalac 0.5 szklanki wody,rozpuścic .Galaretki rozpuszcząc kolejno ,w miarę dodawania do sera (wziąc o 0.5 mniej wody niż podano w przepisie)i ostudzic.Twarożek utrzec z cukrem ,masłem i żółtkami,następnie podzielic na 5 części .Do pierwszej dodac żelatynę ,do drugiej galaretkę agrestową ,do trzeciej pomarańczową ,a do czwartej wiśniową ,a do piątej cytrynową.Pierwszą częśc wylac do tortownicy i wstawic do lodówki na 1-2 godziny do zastygnięcia .Każdą kolejną warstwę kłaśc dopiero po zastygnięciu poprzedniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.02.2014 14:00
sernik palce lizać
Bernadeta1 29.10.2013 10:12
kiedyś często go robiłam bo bardzo smaczny
Grażyna13 09.01.2013 10:31
Piękny i pyszny :)
alaaa 30.12.2012 16:29
fajne kolory,lubię takie serniki na zimno
jeta72 10.09.2012 09:43
super!!!
caralajna 30.07.2012 00:27
super wygląda
Motorek 19.04.2012 09:44
pycha
rutynka 22.03.2012 12:32
rewelacyjny!;)
cukiereczek 01.11.2011 08:53
lubię
Krzysztof42 15.10.2011 13:21
uwielbiam serniki
Elżbieta17 17.09.2011 17:13
Bardzo ładnie się prezentuje:)
barbara11561 02.04.2011 08:33
Bardzo pyszny:)
Łucja1 15.10.2010 10:07
musi się ładnie prezentować! szkoda,że nie ma zdjęcia!
Margo1 29.09.2010 07:43
tęczowy coś mi to mówi albo jadłam albo robiłam
IZABELA29 21.05.2010 08:55
dawno go nie robiłam ale warto wypróbowac na nowo stare przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak