Sposób przygotowania

Żelatynę zalac 0.5 szklanki wody,rozpuścic .Galaretki rozpuszcząc kolejno ,w miarę dodawania do sera (wziąc o 0.5 mniej wody niż podano w przepisie)i ostudzic.Twarożek utrzec z cukrem ,masłem i żółtkami,następnie podzielic na 5 części .Do pierwszej dodac żelatynę ,do drugiej galaretkę agrestową ,do trzeciej pomarańczową ,a do czwartej wiśniową ,a do piątej cytrynową.Pierwszą częśc wylac do tortownicy i wstawic do lodówki na 1-2 godziny do zastygnięcia .Każdą kolejną warstwę kłaśc dopiero po zastygnięciu poprzedniej.

Komentarze

  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dawno go nie robiłam ale warto wypróbowac na nowo stare przepisy
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    tęczowy coś mi to mówi albo jadłam albo robiłam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    musi się ładnie prezentować! szkoda,że nie ma zdjęcia!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo pyszny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Bardzo ładnie się prezentuje:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjny!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajne kolory,lubię takie serniki na zimno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękny i pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    kiedyś często go robiłam bo bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    sernik palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !