Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galaretce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
rosół warzywny 1 litr
marchewka 1 szt
mąka
sól, pieprz
woda
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galaretce

Karpia pokroić na kawałki i obsmażyć w mące na patelni. Następnie ugotować wywar jarzynowy - może być na kostce rosołowej. Potem rozprowadzić w kilku łyżkach wody żelatynę i połączyć z wywarem. Marchewkę pokroić w plasterki. Zalać lekko przestudzoną galaretką rybę na półmisku.Schłodzić aby zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 14.12.2011 15:47
mmmmmmmmmmmmmmm
Grażyna13 16.11.2011 11:08
Super, bardzo lubie :)
Kopiko1983 31.03.2011 06:30
Świetnie wyglada, więc przepis wart wypróbowania!
IlonaAlbertos 18.02.2011 14:48
Taka wigilijna potrawa :) Wygląda apetycznie.
Kate131 27.12.2010 08:34
jak ładnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak