Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na parze

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
cebula 4 szt
sos sojowy 4 łyżki
olej sezamowy 3 łyżki
cytryna
koperek do smaku
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na parze

Filety umyć ,olej sojowy połączyć z olejem sezamowym i obtoczyć w tym rybę.Kawałki ryby ułożyć w naczyniu do gotowania na parze .Obłożyć cebulą i imbirem,gotować na parze około 20 min.
Podawać z cząstkami cytryny ,posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 09.06.2011 22:10
pyszna
MAŁGORZATA79 06.01.2011 20:25
bardzo dobra
iga2 29.12.2010 20:05
SMACZNE JEST NA PARZE
iza15 27.12.2010 21:09
bardzo zdrowe na parze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak