Sposób przygotowania

1)Upiec biszkopt z 3 jajek

2) 2 budynie ugotować z 3 szklankami soku pomarańczowego i 1/2 szkl. cukru.
Ciepłe wlać na upieczony biszkopt

3) Smietana 36%, 2 łyżeczki żelatyny (roztop w 1/3 szkl. ciepłej wody), 1 cukier waniliowy. Krótko ubijaj mikserem. rozmieszaną i ostudzoną żelatynę wlać na lekki ciepły budyń.

4) Biszkopty lub herbatniki namaczać w soku pomarańczowym i ułożyć na białą masę (śmietanę).

Na górę polać czekoladową polewę.

Polewa:
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki mleka
10 dkg margaryny
2 łyżki kakao
Zagotować.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Josef1

    fajne
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    nazwa też ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Pyszne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróować
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warte wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    o jej
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !