Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinam 2 koła przy użyciu dużego talerza.
Farsz marcepanowy :
Połączyć masło, cukier, jajko, żółtko, zmiksowane w blenderze płatki migdałowe na grubszą mąkę, trochę mąki (ok.3-4 czubatych łyżek), wiśnie lub czereśnie, można bez. Na wycięte koło na środek nałożyć farsz, następnie nałożyć drugie koło i bardzo dokładnie skleić, podwinąć bo inaczej wycieknie!!!!!
Na środku zrobić otwór nożem, żeby wychodziła para. Posmarować białkiem, piec ok 25 minut do lekkiego zbrązowienia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    slinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pięknie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    apetyczne i pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !