Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane parmezanem i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
parmezan starty 1 małe opakowanie
margaryna do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane parmezanem i pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.

Następnie przekrawamy jajka na pół, a połowę żółtek wydłubujemy do miseczki (druga połowa nie będzie nam potrzebna).

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka i szczyptą pieprzu oraz soli. Następnie dusimy pod przykryciem 5-10 minut, żeby pieczarki oddały nadmiar wody.

Gotowe pieczarki odstawiamy do wystygnięcia, po czym siekamy w jak najdrobniejszą kosteczkę.

Mieszamy za pomocą widelca z połową żółtek oraz startym parmezanem, a następnie nakładamy porcje nadzienia w miejsca po żółtku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 10.03.2015 07:57
jajka faszerowane śliczne i pewnie pyszne
plocia 26.06.2013 22:11
A czym nakłądasz że tak pięknie wygląda.
IZABELA29 08.05.2013 08:50
mój mąż za takimi przepada
zuzanna_z 09.03.2012 12:47
dobre
Barbara/zuza22_85 30.12.2011 21:14
pyszne
Kate131 11.06.2011 08:26
świetne
Mati13 19.05.2011 22:02
świetne:)
Karolina92 09.05.2011 18:01
super te jajeczka!
Smakosz6 03.03.2011 12:13
mniam
MAR3STA 27.12.2010 19:03
pyszne!
Małgorzata113 26.12.2010 21:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak