Sposób przygotowania

Paprykę kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne.
Wodę zagotowujemy w garnku i dodajemy do niej ocet oraz sól i cukier.
Paprykę układamy ciasno w słoikach, dodajemy liść laurowy, 3 ziela angielskie, 3 ziarna pieprzu i kilka ziarenek gorczycy, a następnie zalewamy zalewamy całość przestudzona zalewą. Na koniec do każdego słoika dodajemy łyżkę oliwy. Dodatkowo do słoików można dodacz ząbek czosnku i kawałek cebuli.
Zakręcamy dokładnie słoiki, wstawiamy do garnka, zalewamy wodą (poniżej wieczka), wstawiamy na gaz i pasteryzujemy 15 minut. Po tym czasie z garnka wykładamy słoiki „do góry nogami” i pozostawiamy do wystygnięcia.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam taką paprykę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    pparyka na cały rok;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Papryka jest zdrowa ale ja jakoś nie mogę jej jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !