Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne żeberka duszone z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4
czosnek ząbki 5
ziemniaki 20 dag
oliwa 200 ml
sól
rozmaryn świeży gałązka
żeberka
warzywa 0,5 kg (sezonowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne żeberka duszone z warzywami

Umyte i pokrojone żeberka posypać przyprawą do żeberek Prymat, obsmażyć na oliwie. Warzywa sezonowe (marchew, seler naciowy, pietruszka, cukinia), zieminiaki i cebulę obrać, następnie marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler i cukinię (ze skórką) pokroić w kostkę, a cebulę i czosnek w plasterki. Do żeberek dodać cebulę, czosnek, seler, pietruszkę, marchew, a także paprykę, sól, pieprz, posiekany rozmaryn, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości, pod koniec dodać ziemniaki i cukinię i dusić jeszcze 20 minut. Przed podaniem doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak