Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone żeberka posypać przyprawą do żeberek Prymat, obsmażyć na oliwie. Warzywa sezonowe (marchew, seler naciowy, pietruszka, cukinia), zieminiaki i cebulę obrać, następnie marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler i cukinię (ze skórką) pokroić w kostkę, a cebulę i czosnek w plasterki. Do żeberek dodać cebulę, czosnek, seler, pietruszkę, marchew, a także paprykę, sól, pieprz, posiekany rozmaryn, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości, pod koniec dodać ziemniaki i cukinię i dusić jeszcze 20 minut. Przed podaniem doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !