Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać jedno jajko, mąkę i szczyptę soli, zagnieść ciasto na jednolitą masę. Na rozgrzanym maśle zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, udusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z ciasta formować placuszki, na środek kłaść łyżeczkę farszu i zlepiać by powstała kuleczka. Gotować w osolonej wodzie ok 5 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszą być super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !