Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku po mojemu

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 30 dkg
cebula 2 szt
machewka 2 szt
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 7 łyżki
mąka 3 łyżki
olej w/g uznania
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
kminek Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
wędzony boczek 20 dkg
kiełbasa 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku po mojemu

Fasolę namoczyć i ugotować,marchewki , cebulę i czosnek drobno pokroić.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę ,podsmażyć w rondlu na oleju,dodać warzywa i skropić wodą,dusić do miękkosci i przyprawić.Dodać fasolę,koncentrat i mąkę wymieszaną z małą iloscią wody i chwilę pogotować.Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 10.06.2011 07:21
bardzo lubię
traktorek 20.02.2011 13:47
pyszności
iza15 29.12.2010 20:52
lubie
iga2 29.12.2010 20:13
super fasolka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak