Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z buraczkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1/2 kg
biała kapusta 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z buraczkami

Buaczki ugotować i zetrzec na tarce o dużych oczkach,kapustę poszatkować.Buraczki połaczyć z kapustą,dodać ziele angielskie,lisc laurowy,dodac cukier,opruszyc sola i pieprzem.Wlać ocet i 3 szklanki wody i dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu,ciagle mieszajac,gotowac do momentu az kapusta zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak