Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z omletem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń cielęca 1,5 kg
sól do smaku
czosnek ząbki 2 szt
pieprz do smaku
pieczarki 10 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka
jajko 4 szt
mąka 1 łyżka
cebula 0,5 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z omletem

Mięso oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, odstawić do lodówki na ok 2 godziny. Cebulę i pieczarki posiekać i poddusić na maśle. Ubić z białek pianę, dodać żółtka, mąkę i sól, wymieszać, dodać pieczarki z cebulką. Masę jajeczną przelać na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 5 minut. Gotowy omlet położyć na mięsie, zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Roladę polać winem i piec ok godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.10.2013 14:29
Fajny pomysł.
Iwusia 12.07.2012 23:11
wytrawnie :)
pigila
pigila 03.03.2011 20:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak