Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, odciąć głowę, odfiletować, pociąć na dzwonki, pokropić cytrynę, posolić, oprószyć pieprzem,obtoczyć w mące. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto, następnie ułożyć w brytfance, piec w piekarniku ok 15 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Cytryny nie używam, ale by karp nie miał mulistego posmaku, w przeddzień Wigilii sprawiona rybę obficie solę i wkładam do lodówki. Przed wieczerzą opłukuje , znowu solę i posypuję pieprzem i panieruję.Smaże na oleju, pod koniec dodaje masło.
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    klasyka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    zawsze pyszny jest :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ja robie bez bulki, ale ten twoj moze byc jeszcze lepszy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię podobne a jak mi zostanie to wkładam do zalewy octowej i nigdy się nie zmarnuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam go
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam go:)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam go:)baradzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !