Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
mąka
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia wypatroszyć, odciąć głowę, odfiletować, pociąć na dzwonki, pokropić cytrynę, posolić, oprószyć pieprzem,obtoczyć w mące. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto, następnie ułożyć w brytfance, piec w piekarniku ok 15 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.09.2012 13:06
uwielbiam go:)baradzo
Margo1 23.09.2012 13:05
uwielbiam go:)
babcia
babcia 09.04.2012 11:19
uwielbiam go
cukiereczek 21.08.2011 15:44
smaczne
edyta44 16.01.2011 17:17
smaczne
ben-ka 03.01.2011 10:05
Robię podobne a jak mi zostanie to wkładam do zalewy octowej i nigdy się nie zmarnuje:)
aginaa 31.12.2010 09:24
ja robie bez bulki, ale ten twoj moze byc jeszcze lepszy:)
mehia 27.12.2010 10:31
zawsze pyszny jest :)
banditka 26.12.2010 21:34
klasyka!
Jolanta41 26.12.2010 18:35
Cytryny nie używam, ale by karp nie miał mulistego posmaku, w przeddzień Wigilii sprawiona rybę obficie solę i wkładam do lodówki. Przed wieczerzą opłukuje , znowu solę i posypuję pieprzem i panieruję.Smaże na oleju, pod koniec dodaje masło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak