Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak gotowy
rodzynki
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Kluski przygotowujemy tak samo jak w przypadku klusek z powidłami - przepis w mojej księdze (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/83290/kluski-z-powidlami.html). Mak (gotowy z puszki), łączymy z zaparzonymi w gorącej wodzie rodzynkami (powinny napęcznieć) i pokrojoną kandyzowaną skórką pomarańczową. Łączymy z odcedzonymi kluskami, dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 08.03.2012 18:12
fajny pomysł
anja3107 17.02.2012 15:00
ekstra
monika141 28.11.2011 18:45
pychota
misia53 02.01.2011 15:47
Takie kluski jadłam jeszcze jak byłam dzieckiem . Babcia moja robiła a potem już nikt się tego nie podjął.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak