Sposób przygotowania

Kluski przygotowujemy tak samo jak w przypadku klusek z powidłami - przepis w mojej księdze (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/83290/kluski-z-powidlami.html). Mak (gotowy z puszki), łączymy z zaparzonymi w gorącej wodzie rodzynkami (powinny napęcznieć) i pokrojoną kandyzowaną skórką pomarańczową. Łączymy z odcedzonymi kluskami, dokładnie mieszając.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Takie kluski jadłam jeszcze jak byłam dzieckiem . Babcia moja robiła a potem już nikt się tego nie podjął.
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !