Sposób przygotowania

Pszenicę ugotować do miękkości. Mak zalać wrzątkiem, chwilę pogotować,odsączyć i zemleć kilka razy.Rodzynki namoczyć, a następnie pokroić, posiekać orzechy i pozostałe bakalie.Można dodać skórkę z pomarańczy.Dosłodzić miodem, dodać śmietankę, wymieszać.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Dodaję posiekane orzechy laskowe, włoskie, migdały (wczesniej podprażone na suchej patelni) i skórkę z pomarańczy (symbolicznie).Miód rozpuszczam w odrobinie przegotowanej wody. Bez śmietanki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pyszne danie wigilijne :)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ja nie dodaję smietanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !