Sposób przygotowania

Ciasto na pierogi (przepis znajduje się w mojej księdze) rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm, oprószamy niewielką ilością mąki, kroimy w paski szerokości ok. 4 cm, a następnie kroimy te paski wzdłuż tak, aby powstały nam kluseczki. Wrzucamy je na osoloną, gotującą się wodę i gotujemy ok. 3-5 minut od momentu wpłynięcia, odcedzamy, przekładamy do miski i mieszamy z powidłami śliwkowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    takich jeszcze nie próbowałam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ja tez nie, ciekawie wygladaja
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    kurcze z powidłami jeszcze nie próbowałam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    U mnie co roku na wigilię takie danie jest, jako jedna z 12 potraw :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    oooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    mmm brzmi i wyglada obiecująco
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    miam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawe choć proste
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetne, uwielbiam je, przypominają mi soboty u mojej babci ;P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !