Sposób przygotowania

Filet z karpia pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na każdym kawałku pokrojoną w krążki cebulę, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Zdjąć cebulę, oprószyć karpia z obu stron solą i pieprzem, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażonego karpia przełożyć do żaroodpornego naczynia, na każdy kawałek położyć odrobinę masła, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. na ok. 15-20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie ryby smażone
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szczególnie karpie, szkoda że gdzieś mi się w stawie \"pochowały\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    wspomnienia świątecznego czasu.. bezcenne
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Gdzie kupiłaś filet z karpia? Bo ja nigdy nie widziałam, a z chęcią bym kupiła.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    @PaniMISIOWA, moja mama kupiła w sklepie rybnym :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Smażone ryby to ja uwielbiam i ta chrupka skórka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !