Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okonie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okonie 9 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka do smaku
olej 2-3 łyżki
ocet 10 % 0,5 szklanki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Okonie w occie

Okonie obrać z łusek i wypatroszyć,dokładnie umyć,posypać kucharkiem i pieprzem,obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.
Usmażone okonie włożyć do słoika,włożyć liść laurowy i ziele angielskie i zalać zalewą z octu.Wstawić do lodówki.
Zalewa:0,5 szklanki octu zmieszać z 0,75 szklanki wody,dodać pieprz,sól i cukier do smaku i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.02.2012 13:31
mogą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak