Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszonych owoców

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 300 gram
suszone figi 300 gram
Goździki całe Prymat
cytryna 1 sztuka
miód 2-3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
jabłka suszone 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszonych owoców

Owoce popłukać, włozyć do osobnych rondelków i zlać przegotowaną letnią wodą tak aby całkowicie przykrywała owoce. Odstawić na klika godzin.
Do śliwek dodać łyżkę miodu i cynamon, gotować 10 minut. Do fig dodać sok i skórkę cytrynową, gotować 25 min. Do jabłek dodać resztę miodu i goździki, gotować 10 min. Wszystkie wywary połączyć , dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak