Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony karp z masłem koperkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1

Przepis i sposób przygotowania na: smażony karp z masłem koperkowym

Karpia dokładnie umyć a następnie pokroić na dzwonki skropić sokiem z cytryny i przyprawić według uznawania. Zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. W międzyczasie przygotować masło. 1 łyżkę miękkiego prawdziwego masła utrzeć z ½ łyżki startego żółtego sera, dodać 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę koperku oraz sól i pieprz. Masło wstawić do lodówki aby było twarde. Po wyjęciu wyciąć krążki kieliszkiem. Na patelni rozgrzać olej wraz z masłem i na tym smażyć karpia z dwóch stron. Ja już nie dawałam ani bułki tartej ani mąki. Usmażonego karpia wyłożyć na półmisek i położyć na niego masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 27.12.2010 12:10
z tą przyprawą jest świetny też robiłam
Margo1 27.12.2010 10:53
moja ulubiona rybka , też dodałam przyprawę do ryb prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak