Sposób przygotowania

Karpia dokładnie umyć a następnie pokroić na dzwonki skropić sokiem z cytryny i przyprawić według uznawania. Zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. W międzyczasie przygotować masło. 1 łyżkę miękkiego prawdziwego masła utrzeć z ½ łyżki startego żółtego sera, dodać 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę koperku oraz sól i pieprz. Masło wstawić do lodówki aby było twarde. Po wyjęciu wyciąć krążki kieliszkiem. Na patelni rozgrzać olej wraz z masłem i na tym smażyć karpia z dwóch stron. Ja już nie dawałam ani bułki tartej ani mąki. Usmażonego karpia wyłożyć na półmisek i położyć na niego masło.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona rybka , też dodałam przyprawę do ryb prymat
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z tą przyprawą jest świetny też robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !