Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE ALA TATAR

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 60 dag
pomidory suszone w zalewie 10 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
wino czerwone wytrawne 100 ml
miód 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz do smaku
oliwa z suszonych pomidorów 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE ALA TATAR

Wymoczone filety drobno posiekać lub pokroić jeżeli nie lubicie drobnicy, przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Cebulę drobno posiekać, pomidory i oliwki pokroić w drobną kosteczkę. Składniki wymieszać z oliwą z pomidorów, schłodzić kilka godzin w lodówce.
W tym czasie zrobić sos: cebulę czerwoną drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać miód i czerwone wino, 100 ml wody i dusić aż sos zgęstnieje.
na półmisku wyłożyć śledzie polać sosem, albo obłożyć dookoła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 23.10.2011 15:52
wspaniale smakuje , naprawdę warto spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak