Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrona w syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 25 dag
miód 35 dag
aromat waniliowy 1 łyżeczka
winogrona 1 kg
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrona w syropie

Winogrona wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem, skropić oliwą i posypać łyżką cukru, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Pozostały cukier, miód dodać do pół litra wody. Gotować na małym ogniu ok 30 minut. Syrop doprawić waniliowym aromatem i polac ciepłe winogrona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.06.2012 19:46
smaczne
ankaryba 23.04.2012 13:36
pyszne!!!
Monika193
Monika193 07.01.2012 15:39
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak