Sposób przygotowania

Orzechy włoskie, cynamon, cukier i 30 ml roztopionego masła zmiksować. Naczynie do zapiekania posmarować masłem wyłożyć płat ciasta, znów posmarować masłem, i tak wyłożyć kolejne 4 warstwy. Następnie nałożyć orzechowe nadzienie, i kolejne 2 warstwy ciasta posmarowane masłem, nadzienie, 2 warstwy ciasta, nadzienie, 5 płatów ciasta. Pociąć ciasto na kawałki i polać szczeliny masłem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie desery bardzo mi odpowiadają
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    oryginał jest mega słodki. ten ten?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    jadłam niedawno na wczasach, wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !