Sposób przygotowania

Groch moczyć przez noc w wodzie, następnie ugotować w wodzie z moczenia. Gdy będzie już miękki odcedzić i przetrzeć. Wodę zagotować z pieprzem i majerankiem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Gdy warzywa będą miękkie dodać pure z grochu, pogotować przez 15 minut, zaprawić mąką rozprowadzoną w wodzie. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    groch zwykly czy luskany ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Można i łuskany i niełuskany. Wszystko zależy od tego, co kto komu smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    ja lubię z łuskanego:-)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !