Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe rissoto ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 20 dag
bulion drobiowy 1 l
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
ryż 35 dag
masło 5 dag
ser feta 15 dag
ser żółty 10 dag
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe rissoto ze szpinakiem

Na patelnie wlać oliwę, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wsypać list, wstawić na ogień, wymieszać, dodać cztery chochle bulionu, gdy ryż go wchłonie dodać kolejne porcje wywaru, ciągle mieszając. Po 15 minutach dodać posiekany szpinak, masło, pokruszony ser feta, starty ser żółty, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Wymieszać aby powstała jednolita masa, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.11.2013 18:25
bardzo smaczne
Agnik 12.06.2011 09:31
nienawidze szpinaku niestety ;(
pigila
pigila 06.04.2011 19:50
super
mehia 21.03.2011 13:17
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak