Sposób przygotowania

Orzechy podsmażyć na syropie klonowym, ostudzić i posiekać. Śmietanę podgrzać z wanilią, wlać do miski, dodać skruszoną czekoladę i aromat migdałowy, dobrze wymieszać, dodać orzeszki, wymieszać, włożyć do lodówki. W rondelku rozpuścić 20 dag czekolady. Z ostudzonej masy czekoladowej formować malutkie kuleczki i zanurzać w czekoladzie, wrzucać do posiekanych migdałów i odkładać na blaszkę, schłodzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    robię takie, są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !