Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z grzybami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 50 g
ziele angielskie
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z grzybami

Kapustę zalać wodą i gotować ok. 1 godziny bez pokrywki. Grzyby namoczyć w wodzie ok. 2-3 godzinki a następnie ugotować je w tej samej wodzie. Odcedzić i pokrojone dodać do kapusty. Do wywaru po grzybach dodać listek i ziele a także pieprz i wlać do kapusty. Na końcu dodać miód i gotować ok. 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.04.2013 08:30
taka dietetyczna wersja
ben-ka 18.04.2013 08:53
smakowity ten bigosik.
Margo1 27.12.2010 10:52
troszkę inny ale też smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak