Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre z warzyw korzeniowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchew 4 szt
salsefia 3 korzenie
pasternak 2 szt
masło 115 g
śmietanka kremowa 225 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Purre z warzyw korzeniowych

Warzywa pokroić na części, gotować w osolonym wrzątku ok 30 minut. Warzywa odcedzić i rozgnieść tłuczkiem, dodać masło i śmietanę, oprószyć solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 22.11.2012 18:26
fajne
Motorek 11.04.2012 12:58
super
adam1f 13.03.2012 00:14
dobre
pipi765 06.02.2012 17:59
świetne
mehia 10.03.2011 18:56
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak