Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany wątróbką z kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
kasza gryczana 40 dag
wątróbk adrobiowa 20 dag
cebula 2 szt
jajko 2 szt
olej 3 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany wątróbką z kaszą

Na łyżce oleju zrumienić posiekaną cebulkę, na reszcie oleju podsmażyć wątróbkę, przestudzić. Cebulę i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Do ostudzonej kaszy dodać żółtka, wątróbkę z cebulą, masło, zioła prowansalskie, ubitą pianę z białek, sól, pieprz, delikatnie wymieszać. Kurczaka natrzeć czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Farszem z kaszy napełnić kurczaka, zaszyć, piec ponad godzinę w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 11.10.2012 18:46
cos smacznego
Motorek 12.05.2012 10:15
smaczny
IlonaAlbertos 03.05.2012 21:49
Za wątróbką nie przepadam, ale kasza- czemu nie :)
olkaaa 13.03.2012 08:13
muszę spróbować
jeta72 22.04.2011 23:07
To coś dla mnie, super przepis;)
kuklik 02.04.2011 16:48
ciekawe nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak