Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru, cukru waniliowego i łyżki mąki, odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać przegniecione przez praskę zimne ziemniaki, resztę mąki, roztopione masło, jajko i żółtko, wyrobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy i wycinać szklaną krążki, nakładać wiśnie i dokładnie zlepiać kuleczki. Gdy kuleczki podrosną wrzucać na rozgrzany olej, usmażyć na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Koniecznie muszę wypróbować przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !