Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka teriyaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 9 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
przyprawa chińska pieć smaków 0,5 łyżeczki
sos teriyaki 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
rosół 1 szkl
marchewka ugotowana w rosole
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka teriyaki

Skrzydełka oczyścić i ugotować z dodatkiem kucharka, z marchewką i cebulą. Wyjąć , przełożyć do mniejszego naczynia dodać pokrojoną w słupki marchewkę z rosołu. Szklankę rosołu wymieszać z koncentratem i przyprawami. Wlać do skrzydełek zostawiając ok 1/4 szkl sosu w szklance. To wymieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu po ok 15 minutach duszenia. Skrzydełka podawać z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 16.07.2011 16:30
Lubię mięso w marynacie z sosem teriyaki.
jogobella231
jogobella231 14.03.2011 08:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak