Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 900 gr
wrzątek 600 ml
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
soczewica 500 gr
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą

Soczewicę namoczyć na kilka godzin. Ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić, Cebulkę przyrumienić na tłuszczu i zmielić razem z soczewicą. Wymieszać z przyprawami.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.

Wałkować cienko i wykrawać szklanką krążki, Lepić pierożki i gotować we wrzątku..Podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.07.2014 16:31
robię często bo bardzo lubimy
Ewa104 23.01.2012 07:08
Świetny farsz.A do pierogów nie dodawałam nigdy proszku do pieczenia.Są bardziej puszyste?
cooleczka 15.01.2012 10:39
oj kuszą:) będę robiła w najbliższym czasie
kochanyptysiu 26.10.2011 20:10
bardzo ciekawe
agnieszka189 13.06.2011 13:54
z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam ale zapowiadają sie ciekawie
Koper 29.12.2010 16:26
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak