Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaparowy II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapary 5 łyżek
ogórki kwaszone 5 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwa 5 łyżek
bazylia 1 łyżeczka
natka z pietruszki 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowy II

Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka, rozgnieść w misce, rozetrzeć trzepaczką wlewając powoli oliwę, dodać musztardę, śmietanę, sól i pieprz, dokładnie utrzeć. Białka jajek, ogórki i cebulę pokroić w kostkę, dodać zioła i zieleninę oraz kapary, wszystko połączyć z sosem, wymieszać i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.08.2012 21:25
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak