Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając podczas ubijania po łyżce cukru pudru. Dodać następnie po łyżce mąki. Na koniec dodać aromat waniliowy i jeszcze przez chwilę ubijać. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. W tym czasie masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do piekarnika, zapiekać około 5 minut, po czym zmniejszyć temp. Do 190 stopni i zapiekać bezę jeszcze 90 minut. Śmietanę ubić, wyłożyć na wystudzoną bezę i ozdobić truskawkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    musi być dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !