Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z curry.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z curry.

Składniki:
* 5 płatów śledziowych solonych
* 1 duża cebula
* 1 puszka groszku konserwowego
* 4 ogórki konserwowe

* 3 łyżki majonezu
* 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
* 1/5 łyżeczki przyprawy curry
* szczypta pieprzu mielonego

Śledzie namoczyć ok. 2 godziny wcześniej (czas zależy od tego, jak słone śledzie kupimy).
Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Podobnie w kosteczkę kroić ogórki konserwowe a groszek osączyć z zalewy.
Wymieszać majonez z jogurtem, curry i pieprzem.
Śledzie kroić w paseczki ok. 1,5 cm. Wymieszać wszystkie składniki z sosem curry i odstawić do lodówki, najlepiej na 2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.02.2012 21:37
jak z curry to musi być pyszne
ilka_86 28.12.2011 11:58
fajne danie
Grażyna13 25.10.2011 19:39
Takich nie znałam, pycha !
barbara11561 13.04.2011 08:52
Pyszne
misia53 06.01.2011 15:44
Ślicznie masz podane, ale ja nie mogę jakoś polubić curry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak