Sposób przygotowania

Składniki:
* 5 płatów śledziowych solonych
* 1 duża cebula
* 1 puszka groszku konserwowego
* 4 ogórki konserwowe

* 3 łyżki majonezu
* 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
* 1/5 łyżeczki przyprawy curry
* szczypta pieprzu mielonego

Śledzie namoczyć ok. 2 godziny wcześniej (czas zależy od tego, jak słone śledzie kupimy).
Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Podobnie w kosteczkę kroić ogórki konserwowe a groszek osączyć z zalewy.
Wymieszać majonez z jogurtem, curry i pieprzem.
Śledzie kroić w paseczki ok. 1,5 cm. Wymieszać wszystkie składniki z sosem curry i odstawić do lodówki, najlepiej na 2-3 dni.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ślicznie masz podane, ale ja nie mogę jakoś polubić curry.
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Takich nie znałam, pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    jak z curry to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !