Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa marynowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 2 kg
piwo 1 szkl
ocet winny 1/2 szkl
musztarda 1 lyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 10 nasion
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa marynowana

Mięso włożyć do miski, natrzeć czosnkiem rozgniecionym z solą, musztardą i resztą rozgniecionych przypraw. Zalać octem i piwem , pozostawić w chłodnym miejscu na 1 dobę. Następnie wyjąć mięso z marynaty, oprószyć solą i pieprzem, włożyć na brytfannę i wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić. Skropić wodą, i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.07.2012 19:35
pyszna pieczen
Monika193
Monika193 28.12.2010 14:01
z tym piwkiem musi być super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak