Sposób przygotowania

składniki:
* ok.2 kg sum (bez głowy i skóry)
* mąka do oprószenia
* olej i masło do smażenia

* sól
* sok z 1/2 cytryny

Suma pokrojonego w dzwonka opłukać i osuszyć. Lekko posolić wszystkie kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Kłaść porcje ryby oprószone mąką. Smażyć z obu stron, po czym przełożyć na wyłożona papierem do pieczenia blachę. Na każdym kawałku położyć wiórki zimnego masła i zapiekać ok. 20 minut w 200 stopniach.
Na zdjęciu z lewej strony, obok smażonej miruny.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Nigdy suma nie jadłam, zostawiłaśmi kawałek?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ja też nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    jeszcze nigdy nie jadłam suma-ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !