Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce nadziewane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt
smiietana 1/2 szkl
pomidory 1 kg
bulion drobiowy 2 szkl
mąka 2 lyżki
smalec 3 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce nadziewane

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek boczku i zwijać w ruloniki, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Zrazy przełożyć do rondla, podlać rosołem. Cebulę posiekać, zrumienić na patelni w tłuszczu w którym smażyły się zrazy. Dodać do mięsa i dusić pod przykryciem około 15 minut. pomidory obrać ze skórki, pokroić na cząstki, włożyć do mięsa, dodać śmietanę i dusić do miękkości. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.06.2013 08:35
smaczne zraziki
zuzanna_z 25.05.2012 13:00
dobre
JUSTYNA61 16.02.2012 15:19
mniam
Iwona51
Iwona51 16.10.2011 20:38
smaczne
MAR3STA 20.08.2011 18:48
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak