Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek boczku i zwijać w ruloniki, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Zrazy przełożyć do rondla, podlać rosołem. Cebulę posiekać, zrumienić na patelni w tłuszczu w którym smażyły się zrazy. Dodać do mięsa i dusić pod przykryciem około 15 minut. pomidory obrać ze skórki, pokroić na cząstki, włożyć do mięsa, dodać śmietanę i dusić do miękkości. Przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    smaczne zraziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !